Hlavní obsah

Dodávka předjížděla na dvojité čáře, převrátila se na ni cisterna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Předjíždění na dvojité plné čáře se stalo osudným 45letému řidiči pekárenské dodávky, který havaroval v noci na úterý na Kladensku. Po smyku se na něj převrátila cisterna. Záchranáři už mu nemohli pomoci.

Foto: policejnidenik.cz

Cisterna se převrátila na dodávku, její řidič zemřel.

Článek

Nehoda se stala krátce před půl pátou ráno u obce Lotouš. "Pětačtyřicetiletý řidič dodávky jedoucí směrem na Louny předjížděl na dvojité plné čáře tahač s cisternou. Při manévru o ni zavadil. Tím se dostal do smyku a vyjel ze silnice," uvedla pro ČTK mluvčí policie Michaela Nováková.

Cisterna podle mluvčí hasičů Lenky Kostkové převážela 30,7 tun mletého vápence z Čertových schodů. „Pekařský vůz je pod cisternou. Z cisterny nic neuniká. Aby se dala zvednout zpět na kola, bude potřeba náklad přemístit do náhradní cisterny,“ informovala Novinky Kostková.

„Řidiči cisterny bylo záchranáři ošetřeno poranění horní končetiny lehčího charakteru, poté byl přepraven do nemocnice ve Slaném. Řidič druhého vozu, který zůstal v kabině zaklíněn, při střetu utrpěl těžká mnohočetná zranění, kterým na místě podlehl,“ konstatovala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Policie odklání dopravu, silnice bude do 12 hod. uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám