Hlavní obsah

Desetiletý chovanec dětského domova byl sexuálním otrokem

Novinky, Patrik Biskup

Bylo krátce po večerce, desetiletý Ondřej v dětském domově právě usínal, když mu někdo přehodil přes hlavu peřinu a začal ho dusit. Jakmile chlapec vystrčil hlavu ven, aby se nadechl, ucítil v puse penis. Pak už jen plnil rozkazy dvojice starších spolubydlících, kteří se na něm sexuálně ukájeli. Citlivý případ z loňského listopadu začal za zavřenými dveřmi řešit klatovský soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Protože oba třináctiletí násilníci nejsou za své jednání kvůli nízkému věku trestně odpovědní, soud pouze rozhoduje o opatření pro jejich nápravu. Státní zástupkyně navrhla to nejpřísnější – uložit ochrannou výchovu v zařízení s pevným režimem a dohledem. „Samotné jednání je neveřejné. Výsledek sdělíme až po právní moci rozhodnutí,“ řekl soudce Jaromír Veselý.

Podle závěru vyšetřovatelů přistoupili oba podezřelí k ležícímu chlapci, kterého nejprve přikryli peřinou, aby nemohl dýchat. „Když poškozený vystrčil zpod peřiny hlavu a otevřel ústa k nádechu, tak mu jeden z útočníků strčil svůj penis do pusy a druhý hoch mu pak poručil, aby jeho penis třel rukou, což ze strachu učinil,“ popsal Právu zdroj, který je do případu zasvěcený. A to byl teprve začátek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chlapec si nevymýšlí

Chlapce poté násilníci chytili za ruce a nohy, položili na zem a přikázali mu, aby dal ruce na postel a předklonil se. „Stáhli mu kalhoty a zezadu strkali penis mezi stehna. Přitom mu vyhrožovali, aby držel hubu, nebo že ho zmlátí. Nakonec ho zase vrátili do postele, jeden z útočníků si vedle něho lehl, uchopili mu ruku, se kterou si třel pohlavní úd až do vyvrcholení,“ pokračoval zdroj.

Soudní znalec, který zpracovával posudek na věrohodnost napadeného chlapce, potvrdil, že u něho nezjistil žádný sklon k fabulacím. „Pokud by byl jeho příběh zcela zkreslen nebo vymyšlen, bylo by v jeho výpovědi podstatně více nesrovnalostí,“ napsal ve svém vyjádření dětský psycholog.

Matka ho omlouvá

Právo dále zjistilo, že jeden z útočníků je velmi problémový a s jeho výchovou si nikdo neví rady. Zanedbává školní docházku, napadá spolužáky, a dokonce vyhrožuje i učitelům.

„Jeho chování nelze korigovat běžnými prostředky, neúčinný byl i diagnosticko-terapeutický pobyt a zcela nedostatečná je i psychologická ambulantní péče. Navíc opakovaně zneužívá návykové látky,“ vyplývá ze zprávy sociálních pracovnic.

Upozornily také na to, že hoch nemá při jakémkoliv provinění žádné výčitky. Matka jeho chování omlouvá, slibuje nápravu, ale ta nepřichází,“ konstatovala sociální pracovnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám