Hlavní obsah

Neznámý střelec pálil v Praze na tramvaj

Praha

Pražští policisté hledají střelce, který minulý týden ve čtvrtek střílel ze vzduchovky po tramvaji číslo 11. Rozbil čtyři okna, nikoho nezranil.

Foto: Archiv čtenáře, Novinky

Střelec způsobil škodu za 80 tisíc korun.

Článek

Cestující linky 11 oznámil řidiči na zastávce Michelská ve čtvrtek kolem půl desáté večer, že bylo rozbito několik oken. Řidič pak tramvaj odstavil a přivolal policii.

„Dle dalšího šetření a šetření policie bylo zjištěno, že došlo k rozbití čtyř velkých oken na levé boční straně,“ uvedla v pondělí mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Střílelo se mezi zastávkami Spořilov a Plynárna Michle. „Z prvotního šetření vyplynulo, že dosud neznámý pachatel opakovaně vystřelil pravděpodobně ze vzduchovky,“ řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

Podle informací Novinek padly minimálně čtyři výstřely, jedno z oken bylo čistě prostřeleno.

Dopravní podnik podle policejní mluvčí vyčíslil škodu na 80 tisíc korun. Střelec je podezřelý z trestného činu poškozování cizí věci. „Uvedená kvalifikace byla stanovena s ohledem na dosud zřejmé skutečnosti a vycházela mimo jiné i z ohledání poškozeného vozu. V průběhu vyšetřování se může kvalifikace ještě změnit,” uzavřela Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám