Hlavní obsah

Řidič kamiónu, který slisoval dva muže v opelu, byl obviněn

Právo, ok
Ostrava

Policie obvinila řidiče kamiónu, který v červenci na křižovatce v Klimkovicích u Ostravy přimáčkl osobní auto na druhý nákladní vůz. Při nehodě zemřeli dva muži. Podle policie se šofér nevěnoval řízení a jel rychle.

Foto: Záchranná služba Moravskoslezského kraje

Ze zcela zdeformovaného osobního auta byl vyproštěn mrtvý řidič i jeho spolujezdec.

Článek

„Po shromáždění důkazů zahájil komisař trestní stíhání 41letého cizince pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Vzhledem ke zjištěným faktům, podezření z hrubého porušení norem i následku - usmrcení dvou osob, hrozí řidiči trest odnětí svobody od tří do deseti let,“ sdělila v neděli mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Záchranná služba Moravskoslezského kraje

Těžká nehoda u Klimkovic si vyžádala dva mrtvé

Řidič kromě toho, že nevěnoval dostatečnou pozornost řízení, jel v obci, kde je povolená rychlost 50 km/h, zhruba 75 km/h. Cizinec, který řídil kamión s návěsem a nákladem přesahující 20 tun, navíc neměl průkaz profesní způsobilosti řidiče.

Tragická nehoda se odehrála 29. července. Tři vozidla jela ve stejném pruhu, přičemž první kamión začal odbočovat doleva a přibrzdil, stejně se zachoval i šofér opelu. Do něj ale zezadu narazil další kamión a doslova přimáčkl osobní auto mezi obě nákladní. Značnou deformaci auta neměl 35letý řidič a 41letý spolujezdec šanci přežít.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám