Hlavní obsah

Na železničních přejezdech na Karlovarsku nejde signalizace, varuje policie

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Na železničních přejezdech na páteřní železniční trati na severozápadě Čech mezi Chebem a Chomutovem nefungují některá signalizační zařízení na železničních přejezdech. Ve čtvrtek ráno na to upozornili policisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Upozorňujeme všechny řidiče, že na železniční trati z Chomutova na Cheb na Karlovarsku došlo k poruše signalizačního zařízení na železničních přejezdech,“ varovala ve čtvrtek před devátou ráno mluvčí karlovarské policie Kateřina Krejčí.

„V Dalovicích, Lesově a Sadově budou železniční přejezdy manuálně obsluhovat pracovníci drah,“ pokračovala.

„V Karlových Varech a v Ostrově jsou již železniční přejezdy v provozu. I přesto apelujeme na řidiče, aby projížděli přes přejezdy se zvýšenou opatrností,“ dodala mluvčí policie.

Spadly počítače 

„Bohužel spadly počítače,“ uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš. „Stalo se to v 8.25 hodin a o pět minut později se podařilo je částečně zpětně uvést do provozu,“ pokračoval mluvčí správce drah. „Na některých místech jsou železniční přejezdy zcela uzavřeny. Když dojde k poruše, tak se signalizační zařízení automaticky přepne do provozu s blikajícími červenými světly,“ vysvětloval Illiaš.

Tam, kde jsou přejezdy přes tratě provizorně otevřeny, jsou podle Illiaše řízeny obsluhou. „Pochůzkář je telefonem nebo vysílačkou ve spojení s výpravčím a řídí dopravu na těchto železničních přejezdech. Tato opatření se provádějí v případě poruchy na místech se silným provozem, aby byla doprava v těchto místech odbavena a netvořily se kolony,“ konstatoval mluvčí SŽDC.

Podle vedoucího osobní dopravy v Karlovarském kraji Vladimíra Omelky k poruše došlo v železniční stanici Vojkovice mezi Ostrovem na Karlovarsku a Kláštercem nad Ohří v Ústeckém kraji. „Přejezdy jsou ale i tak zabezpečeny,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám