Hlavní obsah

Kruh v obilí na Blanensku zůstává „záhadou”, pachatele policie nezjistila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Policie odložila případ obřího kruhu v obilí u Boskovic na Blanensku, pachatele nedopadla. Škoda na poli byla odhadnuta na 40 tisíc korun. Z kruhu na zhruba 6000 metrech čtverečních se stala senzace, jež na místo přilákala zvědavce.

Foto: boskovice.cz

Záhadný obrazec v polích u Boskovic

Článek

"My jsme pracovali pouze s jedinou variantou, a to že kruh vytvořili lidé, nikoli mimozemšťané, popřípadě nějaké vzdušné proudy. Pátrání bylo ale bezvýsledné," uvedla ve středu mluvčí policie Alice Musilová.

Kruh přilákal do města mnoho návštěvníků. Městský web www.boskovice.cz má denně zhruba 1800 zhlédnutí. Po zveřejnění snímků kruhu na radničních stránkách, vytvořených z takzvané kvadrokoptéry, měl web denně až kolem 9000 zhlédnutí.

Obrazec měl uprostřed ornamenty. Obilí v kruhu nebylo polámané, ale pouze ohnuté až k zemi. Majiteli pole vznikla škoda 20 tisíc korun. Kvůli davům turistů, kteří až do sklizení úrody mířili na pole, se ale následně zdvojnásobila.

Jednou z vyšetřovacích verzí bylo i to, že kruh vytvořili v noci lidé, kteří si tímto způsobem chtěli udělat legraci z ostatních. Pokud by se to potvrdilo a pachatele by dopadla policie, hrozilo by jim obvinění z poškozování cizí věci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám