Hlavní obsah

Vrah dívenky z Klášterce byl v podmínce

Právo, koc
Klášterec nad Ohří

Pětadvacetiletý Roman K., který poblíž Klášterce nad Ohří brutálně znásilnil a zabil devítiletou dceru své sestřenice, byl v době hrůzného činu v podmínce. Právu to potvrdil zdroj obeznámený s průběhem vyšetřování.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ozbrojení policisté přivedli obviněného z vraždy a znásilnění dívky k vazebnímu jednání na Okresní soud v Ústí nad Labem v pátek krátce před pátou odpoledne.

Článek

Soudce Martin Majchrák, který poslal v pátek vraha do litoměřické vazební věznice, uvedl, že mladík byl v minulosti trestaný a má v běhu další trestní věc, byť odlišného charakteru.

Za první dva majetkové trestné činy byl podle informací Práva ve vězení. Amnestie bývalého prezidenta Václava Klause v roce 2013 mu ale tresty smazala. Za třetí krádež byl podmínečně odsouzen k deseti měsícům. Ještě před vypršením lhůty však v úterý zaútočil na bezbrannou dívenku z rodiny a trýznivým způsobem ji připravil o život.

Brutální vrah Roman K. žije v Chomutově. „Je bez stálého bydliště a bez zdroje příjmů,“ řekl soudce Majchrák.

Podle informací Práva se potuloval po městě a peníze na drogy si sháněl krádežemi.

Dívka se ztratila v úterý po poledni cestou ze školy. Večer po ní začali pátrat policisté, hasiči i dobrovolníci. Tělo dívenky objevili ve středu odpoledne u Ciboušova, asi kilometr od místa, kde bydlela s babičkou. Podezřelého muže zadrželi kriminalisté ve čtvrtek na Chomutovsku, o den později se pod tíhou důkazů k ohavnému činu doznal. Za vraždu mu hrozí až doživotní vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám