Hlavní obsah

Policie zveřejnila videozáznam motorkáře, který na Velkou cenu uháněl 220 km/h

– Znojmo
Právo, miv

Desetitisícová kauce, kterou musel minulý týden zaplatit německý silniční pirát, když se prohnal Znojemskem rychlostí 220 km/h, rozhodla o jeho návratu domů. Na Velkou cenu Brno už nepokračoval. Policie ve čtvrtek zveřejnila video z jeho pronásledování a podrobnosti k případu.

Policista pronásledoval piráta na motorceVideo: Policie ČR

 
Článek

Na piráta narazil policista během hlídky na silnici I/53 z Pohořelic do Znojma.

„Motorkáře znojemský dopravní policista spatřil v obci Lechovice. Jel v protisměru a na první pohled bylo prý zřejmé, že jede vyšší rychlostí,“ popsala mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Hustota provozu dávala šanci, že by ho policista mohl dostihnout. Německého motorkáře proto začal pronásledovat.

Nezbyly mu peníze 

„Po necelých deseti kilometrech ostré jízdy cizince předjel a dal mu pokyn k zastavení. Spěchající motorkář byl nemile překvapen, ale choval se slušně a spolupracoval. Sám sdělil, že jede na velkou cenu Brna,“ dodala mluvčí.

Své plány ale přehodnotil. Za rychlost 220 kilometrů naměřenou v běžném provozu na silnici s maximální devadesátkou mu byla vyměřena kauce ve výši deset tisíc korun. Nebyla záruka, že se dostaví k projednání ve správním řízení. Kauce mu zřejmě odčerpala víc finančních prostředků, než na návštěvu motoristického svátku plánoval.

Policista má nový rekord  

„Řekl, že na pobyt tam byl vybaven dostatečnou hotovostí. Po zaplacení kauce se prý ale bude muset vrátit domů, protože další peníze nemá,“ dodala mluvčí.

Zasahující policista si posunul hodnotu předchozí rekordu. Před dvěma lety dostihl muže z Brna, který spěchal do Znojma rychlostí 185 km/h.

Němec s 220 kilometry za hodinu drží nelichotivý rekord nejvyššího překročení rychlostního limitu na Znojemsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám