Hlavní obsah

Při srážce dvou aut na Kroměřížsku se zranilo deset lidí, z toho několik dětí

– Kroměřížsko • Aktualizováno
Novinky, alf

Mimořádnou událost řeší záchranáři u Bezměrova na Kroměřížsku. Před nedělním polednem se na tamní křižovatce srazily dva automobily. Výsledkem je deset zraněných osob, z toho dvě vážně. U neštěstí musel zasahovat i vrtulník. Mezi zraněnými jsou i děti.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při nehodě bylo zraněno deset lidí

Článek

"Čtyřicetiletý řidič peugeotu jedoucí od Brna na Kroměříž nedal přednost osmatřicetiletému řidiči vozu ford, který jel od Kojetína směrem na dálnici," řekla ČTK Barbora Balášová z kroměřížské policie. Dodala, že řidič Fordu po nehodě nadýchal 0,45 promile alkoholu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při nehodě bylo zraněno deset lidí

Nehodu nahlásili svědci o půl jedenácté. Zasahovali u ní hasiči z Kroměříže a Kojetína. „V jednom rodinném vozidle cestovalo sedm osob, z toho čtyři děti. Zranění u jednoho muže z vozu Ford S-Max bylo vážné a vrtulník ho musel transportovat do Fakultní nemocnice v Olomouci. U ostatních devíti osob byla spíše lehčí,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Ve druhém voze značky Peugeot 308 jeli tři dospělí Portugalci. „Ženu s vážným zraněním odvezli záchranáři sanitkou do kroměřížské nemocnice,“ řekl Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při nehodě bylo zraněno deset lidí

Podle Balášové byl vážně zraněn jednačtyřicetiletý spolujezdec z Fordu, kterého vrtulník s mnohačetnými poraněními transportoval na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice.

Další zraněné rozvezly sanitky nejen do Olomouce a Kroměříže, ale i do zlínské a přerovské nemocnice. Dospělým museli záchranáři poskytnout posttraumatickou pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám