Hlavní obsah

Auto se srazilo s autobusem na Rakovnicku, jeden mrtvý a 15 raněných

Řevničov (Rakovnicko)
Aktualizováno

Na 38. kilometru silnice R6 ve směru na Prahu u Řevničova na Rakovnicku se ve čtvrtek v podvečer srazil italský autobus s automobilem. Řidič osobního auta pravděpodobně vjel do protisměru a při srážce na místě zahynul. V autobuse se zranilo 15 osob. Silnice bude v obou směrech několik hodin uzavřena.

Článek

Nehoda se stala před 18:00, na místě zahynul pasažér z osobního auta, řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

"Autobus je na boku, je to italský autobus, který vezl cizí státní příslušníky," řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Na místo přijeli hasiči z Kladna, Rakovníka, Slaného, Stochova a Řevničova. Zasahoval také vrtulník, který ale nakonec nikoho nepřepravoval. Hasiči na místo poslali také autobus, kterým rozvážejí cestující do hotelů nebo k ošetření.

"Z autobusu bylo 15 osob lehce až těžce zraněno, převážně se jednalo o zlomeniny, zhmožděniny břicha nebo podezření na otřes mozku," řekla Effenbergerová. Devět pacientů záchranáři převezli do kladenské nemocnice, tři do nemocnice v Rakovníku a tři do motolské nemocnice. Původně záchranáři hovořili až o 20 raněných.

Podle mluvčí středočeské policie Štěpánky Zatloukalové cestovalo v autobuse 34 osob. "Komunikace bude několik hodin v obou směrech uzavřena, žádáme řidiče, aby úsek objížděli," řekla.

Příčinu nehody policie vyšetřuje. "Podle prvotních informací mohl řidič osobního auta vjet do protisměru," uvedla Zatloukalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám