Hlavní obsah

Pro řidiče sanitky po nehodě musel letět vrtulník

– Vysočina
Novinky, pch

Těžkým zraněním řidiče záchranářské sanity skončila dopravní nehoda, která v neděli hodinu před polednem uzavřela silnici mezi Dráchovem a Kamenicí nad Lipou na Vysočině. Silnice je stále neprůjezdná.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jak informoval policejní mluvčí Martin Dušek, ze zatím neobjasněných příčin došlo k čelní srážce osobního vozu Renault, řízeného 21letou řidičkou, a vozem záchranky, který jel ve směru od Kamenice.

„Po střetu obě vozidla dále narazila do stromu vedle komunikace,“ doplnil policista.

Sanita v okamžiku nehody nepřepravovala pacienty, kromě 56letého řidiče v ní jel ještě jeden člen posádky, který zraněn nebyl.

Vážně zraněného šoféra ale musel vrtulník transportovat do brněnské nemocnice. Policisté u něj s ohledem na zdravotní stav nemohli provést dechovou zkoušku a nařídili odběr krve. Řidička, která cestovala sama, skončila se zraněním v nemocnici v Pelhřimově. Její dechová zkouška přinesla negativní výsledek. Vyšetřování nehody stále probíhá.

Vážnou nehodu na venkovské silnici vyšetřovali policisté z Vysočiny i v sobotu u Golčova Jeníkova. Po třetí hodině odpoledne tam zahynul 39letý motocyklista na stroji Kawasaki, který si před křižovatkou částečně najel do protisměru a čelně se srazil s nákladním vozem MAN s přívěsem.

Na nákladním autě, jehož 42letý řidič byl střízlivý, vyčíslili policisté škodu na 100 tisíc korun, na motocyklu na 50 tisíc korun. I u této nehody se okolnosti doposud zjišťují.

Reklama

Výběr článků

Načítám