Hlavní obsah

Předjíždění cyklisty na plné dvojité čáře se stalo řidiči octavie osudným

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř
Aktualizováno

Střet s dodávkou na plné dvojité čáře stál v úterý okolo osmé hodiny ráno u Jaroměře život 48letého řidiče vozu Škoda Octavia. Jeden z mužů v tříčlenné posádce dodávky Renault Master odnesl srážku těžkým zraněním. Zbytek řemeslníků vyvázl s modřinami.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Octavia byla po nárazu do dodávky na odpis.

Článek

„Příčinu a okolnosti nehody vyšetřujeme,“ sdělil na místě šef náchodské dopravky Pavel Hlaváč. Bouračku v příměstské čtvrti Jaroměře Čáslavky způsobil řidič škodovky jedoucí směrem z města, který vzdor plné, dokonce dvojité čáře na středu vozovky nebezpečně vybočil do protisměru.

„Tam se střetl s protijedoucí dodávkou. Došlo k tomu zřejmě v době, když řidič octávie předjížděl cyklistu,“ uvedla mluvčí policie v Náchodě Eva Prachařová.

Náraz škodovku otočil o 180 stupňů. Nehoda na pět hodin zcela zablokovala mezinárodní komunikaci 1/33 od hraničního přechodu v Náchodě-Bělovsi směrem na Hradec Králové. Kolona kamiónů sahala prakticky do zhruba osm kilometrů vzdáleného Náchoda. „Objízdné trasy jsme včas zajistili, nicméně na mnohé z nich kamióny nemohou,“ přiblížil Hlaváč.

Letos jde o první smrtelnou nehodu na policií ostře sledované spojnici z Náchoda do Hradce Králové. Policie zde pravidelně provádí kontroly často s pomocí vrtulníku. Jednu z nejfrekventovanějších silnic v Česku policisté po nehodě znovu otevřeli krátce před polednem.

Reklama

Výběr článků

Načítám