Hlavní obsah

V Praze řádí zloděj, vykrádá pouze dacie

– Praha
Novinky, lsi

Policie pátrá od dubna po muži, který má zřejmě na svědomí přes desítku vloupání do osobních automobilů. Jeho poznávacím znamením je, že se zaměřuje zejména na vozidla značky Dacia.

Pachatel vykrádá pouze dacieVideo: Policie ČR

 
Článek

„Jednu z krádeží, která se stala ve čtvrtek 3. dubna v ulici Bryksova, zachytila kamera městského kamerového systému,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Hana Jeřábková. V tento den se pachatel vloupal do vozidla Dacia Logan. Z vozu ukradl autorádio a několik dalších věcí.

„Kriminalisté pak prověřováním zjistili, že pachatel se krátce před vloupáním pohyboval v blízké herně,“ uvedla dále Jeřábková.

Foto: Policie ČR

Pachatel krádeží na snímku z herny

Jak dále vyplynulo z vyšetřování, za poslední půlrok v okolí Černého mostu a Hloubětína došlo k celkem čtrnácti dalším vloupáním do vozidel dacia, která byla provedena stejným způsobem. „Je tedy velmi pravděpodobné, že muž zachycený na kamerovém záznamu má na svědomí i tyto skutky,“ sdělila Jeřábková.

Policie nyní žádá veřejnost, aby pokud pozná muže zachyceného na videu, neprodleně kontaktovala policii buď na tísňové lince 158, nebo přímo na některé služebně policie.

„V případě dopadení a odsouzení hrozí muži za trestný čin krádeže až pětiletý pobyt za mřížemi a to především kvůli způsobené škodě,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám