Hlavní obsah

Je demokracie a můžu si jít, kam chci, řekl černý pasažér revizorům a skočil do tunelu

Novinky, mik
Praha

Policie pátrá po mladém muži, který koncem května ve stanici metra Jiřího z Poděbrad skočil do kolejiště a běžel tunelem až do stanice Náměstí Míru. Pracovníci dopravního podniku kvůli němu museli přerušit provoz podzemní dráhy. Ve středu o tom informovala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Muž utekl před revizory do tunelu metraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Revizoři kontrolovali po devatenácté hodině jízdenky cestujícím a všimli si podezřelého mladíka, který zmateně pobíhal u vlakové soupravy a pak se snažil před revizory utéct. Ti ho ovšem doběhli, obestoupili a požadovali jízdenku ke kontrole,“ sdělila Rösslerová.

Mladík se choval agresivně a obviňoval revizory z napadení. Ti jej proto varovali, že pokud se neuklidní, zavolají policii.

„Muž však nepřestal, a navíc si stěžoval na to, že potřebuje kolem sebe prostor a odejít na čerstvý vzduch. Pak najednou zakřičel: Je demokracie a můžu si jít, kam chci. Vysmekl se kontrolorům a utekl do tunelu metra,“ řekla Rösslerová.

Foto: Policie České republiky

Mladík utekl do tunelu metra a vyběhl na stanici Náměstí míru.

Poté vytáhl příruční baterku a běžel tunelem do stanice Náměstí Míru. Dopravní podnik přerušil provoz metra. Mladík po deseti minutách vyběhl z tunelu ve stanici Náměstí Míru, kterou následně kvapem opustil.

Případem se zabývají magistrátní úředníci z Drážního správního úřadu. Muž je podezřelý z porušení zákona o drahách. Za jeho neuvážené chování mu hrozí až desetitisícová pokuta.

„Muž je ve věku mezi 25 až 35 lety, vysoký mezi 170 a 180 centimetry, štíhlé postavy. Má krátké hnědé vlasy a byl hladce oholený. Oblečený byl do krátkých modrých džínů a khaki bundy s černým límcem. Na nohou měl černé sportovní boty a v ruce držel kapesní svítilnu,“ uvedla Rösslerová s tím, že informace k jeho totožnosti přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám