Hlavní obsah

Dvě děti spadly na zahradě mateřské školy do studny, skočila pro ně učitelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov
Aktualizováno

Děti si v pondělí dopoledne hrály pod dozorem učitelky na zahradě školy a školky v Bohdalicích-Pavlovicích na Vyškovsku, když dva asi šestiletí chlapci objevili díru v poklopu studny. Okamžitě se ji rozhodli prozkoumat, ale spadli dolů do sedmimetrové hlubiny. V tu chvíli museli bojovat o holý život. Pod nimi byly čtyři metry ledové vody.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Děti z hluboké studny zachránila jejich učitelka.

Článek

Život jim podle všeho zachránila jejich učitelka. Nezaváhala ani vteřinu a vrhla se za dětmi dolů.

„Nějací zloději přes víkend ukradli železnou konstrukci, která držela betonové panely, jimiž byla studna přikrytá. Když tu železnou konstrukci odnesli, vznikla tam asi půlmetrová mezera. Ta voda dole je ledová, byl to boj o holý život,“ otřásl se starosta Bohdalic Jan Hrežo.

Všechno naštěstí viděla další z učitelek, která ihned zburcovala obecní pracovníky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Studna, do níž se děti spadly

„Chlapi hned popadli žebřík a běželi na pomoc. Větší z kluků se po něm dokázal vyšplhat ven, ale ten menší to nedokázal. Takže jsme museli čekat na hasiče. Učitelka musela šlapat vodu a držela ho v náručí, sama se mohla přidržovat jen trubky na vodu. Byli tam asi patnáct minut, než je dostali ven,“ popsal zásah starosta.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Záchranáři u studny na zahradě školky

Chlapi vyrazili po sběrnách

„Oba chlapci i učitelka byli podchlazeni. Na to, z jaké výšky spadli, měli obrovské štěstí, že se jim nestalo nic vážného, přesto byli ale chlapci převezeni do nemocnice v Brně a učitelka do nemocnice ve Vyškově,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

„Okamžitě jsem poslal chlapy i se školníkem, aby objeli sběrny surovin v okolí. Pan školník přesně ví, jak ta železná konstrukce vypadala, takže snad se nám to podaří najít a pomůžeme tak zjistit, kdo to ukradl,“ kabonil se starosta. „Na studnu dáme takové zábrany, aby s tím už neodešli ani čtyři zloději,“ měl jasno.

„Hasiči studnu zcela vyčerpají, aby se zjistilo, že v ní již nikdo není. Je to pouze z preventivních důvodů, po žádném z dětí ani dospělých se nepátrá," doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám