Hlavní obsah

Čtvrtníček a Potměšil dostali podmínku. V klipu pro charitu zastavovali v uniformách auta

Herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil dostali podmíněné tresty za natáčení klipu pro Konto Bariéry, při kterém v policejních uniformách zastavovali řidiče. Odsouzeni byli také režisér klipu Tomáš Svoboda a producent Jiří Kounický. V pondělním vydání to píše časopis Týden. Jeden ze zastavených řidičů, kteří netušili, že jde o natáčení, navíc dostal infarkt.

Foto: repro ČT

Záběr ze scénky, při které herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil v přestrojení za policisty zastavovali řidiče. Klip vznikl pro pořad České televize Možná přijde i charita aneb Pomáhej s humorem.

Článek

Klip pro konto, které pomáhá handicapovaným, se točil v roce 2012 v Praze. Herci měli uniformy i auto v barvách policie. Soud kvůli tomu nyní uložil za poškození cizích práv a přisvojení pravomoci úřadu oběma hercům a režisérovi a producentovi tresty půl roku až jeden rok s podmíněným odkladem na dva roky.

Jejich obhájce Tomáš Sokol podal podle Týdne proti trestnímu příkazu odpor, bude tedy nařízeno veřejné líčení. O odškodnění pro řidiče, který zkolaboval, se rozhodne v občanskoprávním sporu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Čtvrtníček v Týdnu označil za kuriózní, že byli odsouzeni herci, kteří jen před kamerou odehráli role podle scénáře. Lituje, že jeden z řidičů dostal infarkt, ale považuje to za nešťastnou náhodu. Potměšil časopisu řekl, že nedělali nic ve zlém úmyslu.

Podle režiséra Svobody byl klip natáčen v dobré víře pro charitu a kolabujícímu řidiči štáb poskytl okamžitou pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám