Hlavní obsah

Fanoušci Sigmy se obnažovali v supermarketu, další hajloval. Skončili v cele

– Uherské Hradiště
Právo, Miloslav Hradil

Čtyři fanoušky Olomouce zadrželi v sobotu večer policisté v Uherském Hradišti v průběhu a po skončení fotbalového utkání mezi Slováckem a Sigmou. Dva mladíci se obnažili v supermarketu, další pak na nádraží hajloval.

Foto: Policie ČR

Policisté odvádějí jednoho z fanoušků Sigmy.

Článek

„V průběhu zápasu začali fanoušci hostů skandovat urážlivá vulgární hesla, a proto je bezpečnostní agentura vytlačila ze sektoru hostů. Situace v prostoru za tribunou si pak vyžádala zákrok policejních pořádkových jednotek, při němž byl zajištěn jeden z fanoušků kvůli neuposlechnutí výzvy policisty,“ řekl Právu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Fanoušek se podle něj dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, za jehož spáchání zákon ukládá pokutu až pět tisíc korun.

Svlékali se v supermarketu

„Poté co fanoušci hostů opustili stadión, monitorovaly policejní hlídky pohyb roztroušených skupinek po městě. V jednom ze supermarketů se dva fanoušci hostů začali obnažovat, čímž se dopustili přestupku proti veřejnému pořádku, a proto byli policisty zajištěni,“ uvedl mluvčí.

Před odjezdem vlaku podle něj začal jeden ze skupiny fanoušků hajlovat a provolávat nacistický pokřik.

„Policisté tohoto šestadvacetiletého muže z Olomoucka zadrželi a eskortovali na policejní oddělení, kde s ním začali projednávat podezření ze spáchání trestného činu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Za spáchání tohoto trestného činu zákon ukládá trest až tříletého vězení a možný zákaz vstupu na fotbalové stadióny až na deset let,“ dodal Mergental.

Zasahovalo 110 policistů

Do bezpečnostního opatření bylo podle něj zapojeno sto deset policistů a také uherskohradišťští strážníci, z nichž někteří utvořili s policisty společné hlídky. Do Hradiště dorazilo zhruba sto fanoušků olomoucké Sigmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám