Hlavní obsah

Prodával, vydíral a znásilnil svoji přítelkyni. Půjde na sedm let do vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na sedm let do vězení poslal pražský soud muže, který nutil k prostituci svoji družku. Tu navíc vydíral a znásilnil ovladačem od televize. Peníze, které žena vydělala, jí okamžitě zabavoval. Rozsudek zatím není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Článek

Třiadvacetiletý muž se přiznal k vydírání i znásilnění, nucenou prostituci odmítl. „Vydírání doznávám, ale nikdy jsem ji k prostituci nenutil,“ řekl ve středu před Krajským soudem v Praze.

„Po zhodnocení všech provedených důkazů, dospěl soud k názoru, že vina byla bezpečně prokázána,“ zdůvodnila předsedkyně senátu Eva Miláčková úhrnný sedmiletý trest. Soud prý uvěřil tvrzení obžalovaného, že ji k prostituci nenutil fyzicky. Což vyplynulo jednak ze shodných výpovědí obou partnerů a jednak z ohledání dívky soudním lékařem.

Znalci z oboru psychologie a psychiatrie soudu sdělili, že družka obžalovaného si ze společného soužití odnesla středně těžkou újmu na zdraví, která se projevila záchvaty úzkosti nebo odmítáním komunikovat s okolím. „U poškozené byla zjištěna neurotická porucha, která pro ni představuje omezení v obvyklém způsobu života,“ podotkl soudní psychiatr.

Obžaloba i obhajoba se ve svých závěrečných návrzích v podstatě shodly, vzhledem k tomu, že se mladík přiznal. Státní zástupkyně Hana Zagarová navrhovala trest u horní hranice trestní sazby, obhájce obžalovaného žádal naopak trest nižší.

Znásilnil ji TV ovladačem 

Rozhodně to nebyl romantický vztah. Od počátku poskytovala mladá dívka své tělo jiným mužům za úplatu, aby měli se svým vyvoleným na nájem. Tomu se však peníze bez práce zalíbily natolik, že ženu nutil k prostituci i v pokročilém stadiu těhotenství. Když se mu postavila, vyhrožoval jí fyzickým napadením.

Vše vygradovalo v noci z 24. na 25. září loňského roku. Za neustálého vyhrožování a bití vařečkou ji nutil, aby mu vyprávěla o svých klientech, zejména kolik jim je a jaké jsou jejich fyzické dispozice. S tím se však nespokojil a přes družčin silný odpor jí vsunul ovladač od televize, přes který navlékl prezervativ, do pochvy. To už dvaadvacetiletá dívka nevydržela, utekla z domu a běžela na policii, kde vše nahlásila.

Muž je členem kuplířského gangu 

Odsouzený muž není žádný svatoušek. Má za sebou trest ve formě veřejně prospěšných prací, dvě podmínky mu zrušila loňská amnestie. V současnosti je navíc souzen spolu s dalšími šesti kumpány v případu obchodování s lidmi. Podle spisu muži drželi v zajetí 12 až 15 žen, vozili je na odpočívadlo u dálnice D5 ve směru na Plzeň a nutili je k prostituci. Některé z nich udržovali na drogách.

Reklama

Výběr článků

Načítám