Hlavní obsah

Pirát najel na policistu a pak se řítil po dálnici D2, z auta ho vytáhla až zásahovka

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Až zásahová jednotka musela zpacifikovat agresivního cizince, který v sobotu odpoledne na dálnici D2 najížděl na policejní hlídku. Policisté ze služebny v Podivíně na Břeclavsku cizince stavěli na devětadvacátém kilometru dálnice nedaleko Staroviček poté, co překročil nejvyšší povolenou rychlost.

Článek

„Na znamení řidič nejprve nereagoval a projel kolem policisty, po několika metrech však zastavil v odstavném pruhu. Odmítal s hlídkou komunikovat a byl zamčený ve vozidle, poté však sešlápl plyn a z místa ujížděl,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Andrea Straková.

Odstartoval tak honičku, která skončila po deseti kilometrech předjetím a zablokováním jeho audi. Ani to muže neuklidnilo. Ohrožoval muže zákona, a jednomu z nich dokonce najel na nohu. Nereagoval ani na hrozbu střelnou zbraní.

Policisté si proto přivolali posily. „Na místo dorazila zásahová jednotka a byla nucena do auta vniknout násilím. Vzápětí problémový cizinec skončil v poutech. Aktuálně probíhá další šetření události a během dnešního dne by měl být podán návrh na vzetí do vazby,“ dodala mluvčí.

Cizinec si natropil problémy, které jej mohou přivést za mříže na několik let. Trestní řád totiž pamatuje za násilí proti úřední osobě až dvanáctiletým trestem odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám