Hlavní obsah

Opilý cestující pokousal v Ostravě revizora

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jako smyslů zbavený se ve čtvrtek ráno při cestě tramvají v Ostravě choval 27letý muž. Nakonec zaútočil na revizory i přivolané policisty. Teď je podezřelý z výtržnictví, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až čtyři roky za mřížemi.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ostravské tramvaje v Nádražní ulici. Ilustrační foto

Článek

K události došlo mezi 7:25 a 8:25 v tramvaji ve Slezské Ostravě. „Muž při kontrole jízdenek napadl revizora, opakovaně jej udeřil pěstí do obličeje, následně ho kousnul do ruky,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Agresivní cestující zaútočil i na druhého revizora, kterého také udeřil do obličeje. Oběma kontrolorům rovněž vulgárně nadával.

„Agresivita muže gradovala i v době příjezdu přivolaných policistů, kteří podezřelého zadrželi. Při jeho umístění do vozidla k následné eskortě kopl muž jednoho ze zakročujících policistů do ramene,“ doplnila mluvčí a dodala, že orientační dechová zkouška vykázala u muže hodnotu zhruba 1,8 promile alkoholu.

Proč pasažér v tramvaji řádil, policistům dosud neřekl. „Podezřelý při výsleších využil svého práva a věci odmítl vypovídat,“ sdělila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám