Hlavní obsah

Nic nevezeme, zapírala osádka auta. Celníci v něm našli tisíce tablet s pseudoefedrinem

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než pět tisíc kusů tablet léků použitelných na výrobu drog zajistili olomoučtí celníci, když ve středu prováděli běžné kontroly v blízkosti Mikulovic na Jesenicku. Právu to v pátek řekla mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj Marie Bortlová.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci zabavili tisíce tablet zneužívaných k výrobě drogVideo: CÚ pro Olomoucký kraj

 
Článek

„Krátce po třinácté hodině zastavili celníci na silnici v blízkosti Mikulovic vytipované osobní vozidlo Hyundai Sonata zelené barvy s českou poznávací značkou. Dva muži ve věku 34 a 30 let tvrdili, že nic nevezou,“ popsala mluvčí počátek případu.

Celníci si však podle ní všimli tří kartonových krabic na podlaze mezi sedadly. „Muži na otázky, co v krabicích převážejí, nereagovali. Když celníci přistoupili ke kontrole vozidla, našli více než pět tisíc kusů léků Sudafed a Cirrus,“ uvedla Bortlová.

Foto: CÚ pro Olomoucký kraj

Léky převáželi muži v krabicích mezi sedadly.

Ze zmíněného množství by se dalo pravděpodobně vyrobit téměř čtvrt kilogramu pervitinu. Zadržené léky totiž obsahují pseudoefedrin – látku, která je k jeho výrobě zneužívána. Za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy teď mužům hrozí trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let.

Foto: CÚ pro Olomoucký kraj

Léky převáželi muži v krabicích mezi sedadly.

„Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi léky s pseudoefedrinem. Od ledna letošního roku jich zajistili více než osm tisíc kusů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám