Hlavní obsah

Prohrál důchod na automatech, a tak vystřihl z tepláků kuklu a vyrazil loupit

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobyčejný příběh s ještě zvláštnějším koncem napsal sám život v těchto dnech v Rosicích na Brněnsku. V místní herně se u automatů zasekl pětašedesátiletý důchodce. Svou penzi postupně v očekávání horentních výher naházel do bezedných strojů, ale štěstí se nedostavilo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Senior prohrál důchod na automatech, a tak šel loupit. Ilustrační foto

Článek

Protože po hráčském záchvatu důchodci už nezbylo na zaplacení ubytovny a léků, rozhodl se přijít k penězům tak, že se vydá na dráhu zločinu.

„Z tepláků si udělal kuklu a zaimprovizoval i při výrobě bomby. Postačila mu malá lahvička a kus alobalu. Pak se vydal na rosickou benzínku. Když večer po obsluze stanice požadoval pod hrozbou výbuchu vydání peněz, čerpadlář se nezalekl,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pumpař neměl s nervózním zlodějem žádné slitování, popadl baseballovou pálku a penězchtivého důchodce vypráskal z benzínky.

Jenže lupič svou zpackanou akci chtěl za každou cenu dotáhnout do konce. Zaskočenému čerpadláři totiž nakázal, aby zavolal policii. Ten tak bez váhání učinil, a nešťastný důchodce tak skončil na policejní služebně, kde si vyslechl obvinění z loupeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám