Hlavní obsah

Zběsilá jízda mladíků u Plzně skončila ve stromě, náraz nepřežili

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smrtí řidiče (31) a spolujezdce (28) skončila ranní zběsilá jízda dvou mladíků. Podle mluvčí plzeňských strážníků Jany Pužmanové vozidlo krátce před nehodou zaregistrovali městští policisté v Plaské ulici. Vzhledem k vysoké rychlosti strážníci nechtěli riskovat nebezpečnou honičku, jízda ale i tak skončila tragicky.

Nehoda v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Hlídka měřila rychlost projíždějícím vozidlům, protože je blízko hřbitov, u nějž očekávala vzhledem ke svátku dušiček zvýšený pohyb chodců.

„Naměřená rychlost daného vozidla byla 99 km/h, po odečtení odchylky 96 km v hodině. Strážníci vozidlo nepronásledovali, vyhodnotili situaci tak, že se jedná o velmi vysokou rychlost, zastavení řidiče by bylo velmi riskantní a nereálné, navíc vozidlo mířilo ven z města, proto upustili od věci tím, že provozovatele vozidla předají k dořešení správnímu orgánu, a vrátili se zpět ke své činnosti. Jak k dopravní nehodě došlo, neviděli,” sdělila Pužmanová.

Nehoda se stala za Plzní směrem na Třemošnou. Řidič Renaultu Megane pravděpodobně nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky a dostal na mokré vozovce smyk. Auto zůstalo obtočené kolem vzrostlého stromu hned za silničním příkopem.

Mladíci se zřejmě vraceli z diskotéky, neboť podle vyšetřovatelů z místa nehody měli oba na rukou ještě náramky s razítkem nočního podniku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda u Plzně

„Utrpěli mnohočetná devastující zranění. Neměli šanci přežít,“ řekla dispečerka plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková. Podle policistky Dagmar Brožové jsou okolnosti nehody v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám