Hlavní obsah

Místo k výrobci drog se policisté dobývali k bezúhonným sousedům

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Jaký problém může způsobit soused, který má pletky se zákonem, už od 30. září ví jedna jihlavská rodina. Policejní zakuklenci, kteří si přišli pro výrobce a dealera drog, si totiž spletli dům.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejdřív tichý příjezd neznámého auta a vzápětí řev a rány do dveří jako v akčním filmu. To vylekalo v čase, kde se lidé chystají do postele, řadu sousedů v klidné Zrzavého ulici v okrajové čtvrti Jihlavy. Policisté se ale místo k muži podezřelému z výroby drog dobývali k nic netušícím sousedům.

„My si myslíme, že ten omyl asi způsobilo jméno. Majitel domu totiž podniká, v názvu firmy má i jméno společníka, který má shodou náhod stejné příjmení jako ten mizera, kterého přišli zatknout. A ten název mají i na dveřích,“ zamyslel se jeden ze svědků nepříjemného incidentu.

K tomu došlo v pondělí po setmění. „To je strašně slušná rodina. Jsou věřící, mají skvěle vychované kluky, milují přírodu. Právě proto byli všichni v šoku: jsou tu samí starousedlíci a navzájem se známe,“ popsal muž s dovětkem, že hlavním aktérům omylu musela být situace o to nepříjemnější.

Krajská policejní mluvčí Dana Čírtková omyl policistů přiznala. „Stalo se to v rámci realizace na úseku toxi. Že jde o omyl, se zjistilo během snad dvou minut. Majiteli domu jsme se samozřejmě omluvili, on to pochopil, nabízenou pomoc policejního psychologa ale odmítl. Policie je též připravena nahradit způsobenou škodu, o detailech se nyní jedná,“ doplnila mluvčí.

Skutečného výrobce drog policisté zatkli vzápětí a zanedlouho poté ho také obvinili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám