Hlavní obsah

Nevlastní dceru znásilňoval čtyři roky, za mřížemi stráví osm let

Právo, Vladislav Prouza
Hradec Králové

Trest osm let ve věznici s ostrahou vyfasoval ve středu u Krajského soudu v Hradci Králové 41letý muž z Chrudimska. Obžalovaný i státní zástupce se okamžitě odvolali.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Kočí u královéhradeckého soudu.

Článek

Žádost obžalovaného o propuštění z vazby soud z důvodů rizika pokračování v trestné činnosti a možnosti útěku zamítl a muži stanovil ochranou sexuologickou léčbu. Muž argumentoval šancí nastoupit léčbu a chutí pracovat.

Soud prokázal obžalovanému zvrhlé sexuální hrátky s dnes devítiletou nevlastní dcerou. Otčím dívenku prakticky znásilňoval po dobu čtyř let.

Nikdy jsem nedělal nic proti její vůli. Vždy jsem se zeptal, jestli má chuť.
Odsouzený

„Zneužil bezbrannosti a důvěry nevlastní dcery, fyzické převahy, pozice otce a jednou dívčiny opilosti, když dceru v několika desítkách případů přibližně jednou měsíčně pohlavně zneužíval,“ uvedl soudce Miloslav Ježek.

Hra na žabičku

Muž při zapovězených hrátkách používal mast, kartáč na vlasy a umělý penis. Dívka považující zprvu otčímovo počínání za tzv. hru na žabičku se letos v březnu svěřila matce, se kterou má obžalovaný další dvě mladší děti. Matka posléze měla přítele s kalhotami na půl žerdi přistihnout s dcerou na půdě.

Muž se hájil vstřícností nevlastní dcery. Dívka údajně záviděla třináctileté kamarádce ztrátu panenství. „Nikdy jsem nedělal nic proti její vůli. Vždy jsem se zeptal, jestli má chuť," vypovídal obžalovaný, jehož považují znalci za mírně nepříčetného avšak nikoliv neschopného rozpoznat hranici mezi jednáním v mezích zákona a zločinem.

Případ vedl k rozpadu sociálně slabé rodiny žijící poslední dobou v azylovém domě. Družka muže, který se projevil po letech společného života jako sexuální zvrhlík, opustila a požaduje za dceru půl miliónu korun odškodného.

Reklama

Výběr článků

Načítám