Hlavní obsah

Pachatelé, kteří přepadli dům na Nymbursku, stříleli ze samopalů s tlumičem

Novinky, Ondřej Kořínek, Jiří Forman
Nymburk
Aktualizováno

Zásahová jednotka byla v pondělí dopoledne přivolána do rodinného domu v obci Straky na Nymbursku. Policisté zadrželi dva pachatele se samopalem, kteří několikrát vystřelili. Nikdo nebyl zraněn.

Policisté zasáhli proti dvěma mužům se samopalemVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Případ se začal odehrávat před 10. hodinou, kdy do domu vtrhli minimálně dva pachatelé v kuklách, kteří byli ozbrojeni samopalem. Policii o nich informovala zatím nezjištěná osoba na linku 158.

Policejní hlídka z Nymburku, která byla na místě jako první, zadržela dva ozbrojené muže na zahradě u rodinného domu. Rodina, kterou policie našla v jednom pokoji, byla v pořádku.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté uzavřeli silnici v obci

Podle informací Novinek měli pachatelé samopaly Škorpion s tlumiči, ze kterých padlo několik výstřelů při příjezdu policistů. Střelba ale nesměřovala na nikoho z rodiny a pachatelé se vzápětí vzdali. Policisté zbraň použít nemuseli. „Tuto informaci nemůžeme vyvrátit ani potvrdit, více se nebudeme vyjadřovat,“ podotkla mluvčí policie Petra Potočná.

„Zatím nejsou žádné důvody, abychom se tímto případem zabývali,” doplnila mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Členové speciální pořádkové jednotky v obci

Policie hlídá okolí

„Nabádáme veřejnost k opatrnosti, protože existuje domněnka, že pachatelů mohlo být víc,“ řekla Novinkám mluvčí policie. Zásahová jednotka a psovodi prohledávali okolí, nyní hlídají dům.

Podle místních v domě bydlí rodina právníků, kterou moc neznají, protože se v obci ukazuje jen zřídka. Policie zatím nesdělila, z jakého trestného činu by bylo možné zadržené muže podezřívat.

„Motiv se nyní prověřuje, se zadrženými jsou prováděny potřebné úkony. Spolupracujeme s rodinou, která byla s pachateli v kontaktu, ale bližší informace nebudeme z taktických důvodů uvádět,” řekl ČTK Jiří Fejfar z nymburské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám