Hlavní obsah

Matka z Vlasatic pozabíjela tři svá novorozeňata, hrozí jí doživotí

– Vlasatice (Brněnsko) • Aktualizováno
Právo, Novinky, Petr Kozelka, Miroslav Homola

Malá vesnice Vlasatice poblíž Pohořelic na Brněnsku je od pátečního rána vzhůru nohama. Ve čtvrtek policisté objevili v jednom z tamních domů těla tří malých dětí. Z jejich zabití je podezřelá matka, která se k vraždám přiznala. Policisté ji už obvinili, hrozí ji doživotní trest.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ve Vlasaticích na Brněnsku byli ve čtvrtek 18. července nalezeni tři mrtví novorozenci.

Článek

Obyvatelé Vlasatic jsou podle zpravodaje Práva od časného rána před svými domy a nemluví o ničem jiném. Případ policisté vyšetřují od čtvrtečního večera.

„Brněnští kriminalisté již několik hodin vyšetřují hrůzný nález tří mrtvých dětských těl, které objevili ve čtvrtek v jednom z domů ve Vlasaticích na Pohořelicku. Z prvního vyšetřování vyplynulo, že děti pravděpodobně nezemřely přirozenou smrtí. Kriminalisté na případu intenzivně pracují,“ potvrdil ve čtvrtek večer policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto: Novinky/Mapy.cz

Policisté už zadrželi matku dětí, která se k jejich zabití přiznala. Podle dostupných informací dvojčátka z loňského roku zabila a zahrabala pod domem, kde bydlí i s manželem a dalšími již školou povinnými dvěma dětmi. Třetí novorozeně pak údajně porodila a zabila v minulých dnech.

Kdy přesně děti zemřely, určí až pitva a soudní patolog.

Podle sousedů nikdo ve vesnici nevěděl, že žena čekala dvojčata. „Své těhotenství zakrývala. Nosila dlouhé svetry a neví se, kdy přesně porodila,“ řekl Právu jedna z obyvatelek Vlasatic. „Tolik lidí si přeje mít děti a ona je zabije. Celou noc jsem nemohla spát. Jsem z toho úplně na nervy od chvíle, kdy přijela kriminálka,“ uvedla sousedka.

Těla zabitých dvojčat matka údajně zakopala ve sklepě svého domu.

Podezřelá má další dvě děti ve věku 6 a 11 let. Podle sousedů v minulosti pracovala jako instruktorka autoškoly a instruktorka hasičů. Obyvatelé Vlasatic mluví o tom, že ji k vraždám mohla dohnat neutěšená rodinná situace a také to, že ona i její manžel se podle sousedů rádi napili alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám