Hlavní obsah

Medvědi potrhali při cirkusovém vystoupení sourozence Berouskovy

Právo, Petr Kozelka
Havlíčkův Brod

Krvavou dohru mělo ve čtvrtek cirkusové představení známého Národního cirkusu Originál Berousek v Havlíčkově Brodě. Na samém konci vystoupení se do sebe pustili dva z medvědů. Ředitel cirkusu Jiří Berousek ml. a jeho sestra Renata mezi ně skočili, aby je odtrhli, jenže sami skončili se zraněními v nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celé drama se odehrálo za oponou mimo samotnou manéž, takže diváci nic neviděli. Představení bylo zkráceno pouze o jízdu medvěda na motocyklu.

„Je to naše práce, to se holt stává,“ nebral celou událost nikterak tragicky Jiří Berousek. „Vzadu byli uvázaní medvědi, byly tam tři samice a jeden samec. Jenže samice mají teď období říje, a tak se najednou medvěd a medvědice na sebe vrhli. Sestra skočila na medvěda, ten si bohužel trochu stáhl náhubek a potrhal jí nohu, já jsem vyvázl s roztrženou kůží na hlavě,“ popsal Právu situaci Berousek.

”Samice medvěda podrazila ženě nohy a samec medvěda jí pak způsobil tlapou středně těžké poranění,“ konstatovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Představení se neruší

Pro oba umělce musela přijet sanitka a skončili v nemocnici. Renata Berousková se ještě ten den večer podrobila operaci nohy, Jiřímu lékaři sešili rány na hlavě. „Sestra by měla v nemocnici ležet asi týden. Nevnímám to tak, že by v tu chvíli šlo o život, stejně tak vás může srazit nějaký šílenec na přechodu pro chodce,“ bral událost s nadhledem Berousek.

Fandové proslaveného cirkusu se nemusejí bát, že by byla vystoupení rušena. „Představení se neruší, jedeme dál,“ s úsměvem zakončil Berousek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám