Hlavní obsah

Lupič se přetahoval se zlatníkem o pistoli, ta vystřelila

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S notnou dávkou odvahy se postavil proti lupiči majitel jednoho ze zlatnictví v Brně. Když do prodejny v Sibiřské ulici vkročil v podvečer maskovaný muž, namířil na majitele pistoli a vyzval ho, aby si lehl na zem. Zlatník místo uposlechnutí příkazu proti lupiči vyrazil a došlo k dramatické potyčce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muži se o pistoli přetahovali a útočník dokonce i několikrát vystřelil, naštěstí jen do vzduchu. Jednatřicetiletý majitel obchodu se nenechal zastrašit. Pachatele se zeptal, proč to dělá, načež mu muž odpověděl, že nemá, co jíst. Obchodníka při zápase udeřil zbraní do temene hlavy a z místa nakonec utekl s prázdnou,“ popsala situaci policejní mluvčí Andrea Straková.

Úder do temene sice zanechal krvácející zranění vyžadující pomoc lékaře, poranění ale naštěstí nebylo vážné. Kriminalisté nakonec devětadvacetiletého útočníka vypátrali. Ten už je nyní za mřížemi vazební věznice. Za loupež mu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám