Hlavní obsah

Rybář uvízl uprostřed dravého proudu řeky, museli pro něj hasiči

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U splavu v řece Ostravici v Paskově na Frýdecko-Místecku uvízl v sobotu odpoledne rybář. Ven z vody ho dostali pomocí lan až přivolaní hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Rybář zřejmě opomenul fakt, že kvůli závodu bylo do Ostravice upuštěno více vody.

Článek

O muži ve vodě se hasiči dozvěděli okolo 18. hodiny. „Po příjezdu na místo jednotka zjistila, že asi 20 metrů od břehu se drží kamene rybář, který se nemůže pohnout, ani dostat ke břehu kvůli silnému vodnímu proudu,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

Rybář zřejmě opomenul fakt, že kvůli sobotnímu závodu Adrenalin Cup upustilo Povodí Odry z nádrže Šance do Ostravice větší množství vody.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchranná akce trvala půl hodiny

„Hasiči se vystrojili ochrannými obleky pro práci ve vodě, lezeckými prostředky a prostředky pro záchranu osob z vody. Poté hodili uvízlému rybáři pomocí lana vestu a přilbu, které si oblékl. Následně mu hodili lano v házecím pytlíku, pomocí kterého se zajistil a dostal k členovi záchranné skupiny,“ vysvětlil záchranu Holub s tím, že pro hasiče už potom byla záchrana rybáře poměrně jednoduchá.

„Po vytažení na břeh byl rybář nezraněn, lehce podchlazen, ale šťastný, že unikl s pomocí hasičů dravému vodnímu proudu,“ sdělil mluvčí a dodal, že záchranná akce trvala zhruba půlhodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám