Hlavní obsah

Policie stahuje nový druh nábojů, zasekávají se v zásobníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení policie stahuje nově používaný druh nábojů, protože se zasekávají v zásobníku pistole. Munici si převzal výrobce a bude ji testovat. Uvedla to v pondělí Česká televize. Nový druh nábojů se řízeně deformuje a má zabránit zranění policistů i náhodných svědků přestřelek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"V současné době jsme zjistili, že v některých typech zbraní dochází k zaseknutí náboje v zásobníku," řekla ČT mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká. Policie nové náboje používá několik týdnů.

Policie se vrací k původním celoplášťovým střelám, které se méně deformují, snáz odrážejí a hrozí tak zranění policistů i náhodných svědků.

Pokud se prokáže chyba na straně zbrojovky, policejní prezidium bude dodávku miliónu nábojů reklamovat. "V tuto chvíli není jasné, zda se jedná o vinu náboje, zásobníku či kombinaci obou faktorů," uvedl obchodní ředitel zbrojovky Sellier & Bellot JSC Josef Strnad.

Pokud by policie dodávku nábojů reklamovala, prezidium by pak muselo rozhodnout i o celém tendru na dodávku munice v hodnotě zhruba 100 miliónů korun určenou pro téměř 39 000 policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám