Hlavní obsah

Na Vsetínsku zemřel při koupání pětiletý hoch

Právo, jr
Vsetín

Bezvládné tělo pětiletého chlapce vytáhli v sobotu odpoledne lidé z vody jezera Balaton v Novém Hrozenkově na Vsetínsku. Poskytli mu první pomoc a záchranářům z přivolaného vrtulníku se podařilo obnovit jeho životní funkce a transportovat jej do nemocnice v Ostravě. Mluvčí ostravské nemocnice Tomáš Oborný však později uvedl, že chlapec na následky události zemřel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V sobotu odpoledne kolem třetí hodiny se rodičům ze Zlína, kteří se přijeli vykoupat na jezero Balaton v Novém Hrozenkově na Vsetínsku, ztratil pětiletý syn. Rodiče své dítě hledali několik minut, a protože ho nemohli najít, vyhlásili prostřednictvím půjčeného megafonu informaci o jeho zmizení,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Návštěvníci začali po vyhlášení zprávy hocha hledat v celém okolí i ve vodě. Po několika minutách vytáhl z vody bezvládné tělo chlapce čtyřicetiletý muž ze Vsetína. Přítomní začali dítěti poskytovat první pomoc a neprodleně přivolali rychlou záchrannou službu.

„Na místo přiletěl během několika minut vrtulník, který po obnovení životních funkcích chlapce transportoval do ostravské nemocnice. Za jakých okolností se malý chlapec do vody dostal, je předmětem dalšího šetření,“ informovala Javorková.

„Tuto událost uveřejňujeme hlavně proto, aby veřejnost věděla, že neštěstí skutečně nechodí po horách, ale po lidech. A někdy stačí k neštěstí velmi málo. Ten, kdo má malé děti, ví, že uhlídat je je někdy velmi náročné až nemožné, ale zkusme být ke svým dětem maximálně pozorní a hlavně domýšlet, co se může stát. Tento případ, který se během víkendu udál, je pro nadcházející letní měsíce pro nás rodiče velkým varováním,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám