Hlavní obsah

Původně to byla obyčejná nehoda u Jaroměře, nakonec trojnásobný pokus o vraždu

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Z trojnásobné vraždy ukončené ve stadiu pokusu obvinili královéhradečtí kriminalisté třiačtyřicetiletého řidiče z Náchodska, který počátkem března i s rodinou havaroval nedaleko Jaroměře. Původně standardní šetření dopravní nehody totiž vedlo k nečekanému závěru, že havárie byla z jeho strany plánovaná.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo skončilo mimo silnici.

Článek

Policisté byli k dopravní nehodě, k níž došlo nedaleko obce Semonice na příjezdu do Jaroměře, přivoláni v sobotu 9. března před desátou hodinou večer.

„Na místě policisté zadokumentovali, že řidič při průjezdu mírné levotočivé zatáčky narazil přední částí osobního vozu Renault Kangoo do svodidel. Vozidlo, které náraz vymrštil, se zhruba 40 metrů kutálelo přes střechu a skončilo mimo vozovku za svodidlem. Kromě řidiče cestovali z Hradce Králové do Jaroměře 42letá manželka a jejich dva synové ve věku 16 a 11 let,“ popsala událost mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo skončilo mimo silnici

Posádka vozidla naštěstí vyvázla pouze s lehkými zraněními. Řidič vypověděl, že za nehodu zřejmě může únava, že asi usnul. „Zhruba po měsíci se ale začaly o příčině dopravní nehody objevovat první pochybnosti, které se nakonec také potvrdily,“ pokračovala mluvčí. Vyšetřování proto převzali kriminalisté a začali případ šetřit pro podezření ze spáchání násilného trestného činu.

„Muž se nakonec doznal, že měl v úmyslu spáchat takzvanou rozšířenou sebevraždu, při které chtěl zabít nejenom sebe, ale celou svoji rodinu," konstatovala mluvčí. Přesný motiv činu zůstává i nadále v šetření kriminalistů, nicméně je zřejmé, že auto chtěl použít jako zbraň.

Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu trojnásobné vraždy, za který mu hrozí trest odnětí svobody v trvání 15 až 20 let, případně trest výjimečný. Soudce okresního soudu rozhodl, že muž bude stíhán na svobodě, neboť neakceptoval návrh státního zástupce o uvalení vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám