Hlavní obsah

Hasiči nacvičili záchranu tonoucího a hned nato vyjeli k topící se dívce

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Hasiči cvičili v neděli dopoledne na přehradní nádrži Jesenice u Chebu záchranu topícího se z vody. Ani ne hodinu po návratu z výcviku vyjížděli na stejné místo znovu. Tentokrát už na ostrý zásah, protože tam bojovala o život dívka, která se po pádu z kiteboardu zamotala do šňůr od vlastního draku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Během jízdy na kiteboardu po jesenické přehradě se v neděli po poledni jedna z dívek dostala do problémů, po pádu do vody se zamotala do provazů svého draku a začala se topit,“ popisoval mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal, podle kterého se jí snažili pomáhat ostatní přítomní kiteboardisté, kteří na pomoc zároveň zavolali hasiče.

„Ti se zrovna vrátili z jesenické přehrady, kde celé dopoledne trénovali záchranu osob z vodní hladiny. Hasiči na člunu dojeli k topící se dívce, dostali ji z provazů draku a na člunu ji převezli bezpečně na břeh,“ konstatoval Kasal s tím, že dívka byla vyčerpaná, ale v pořádku.

Kiteboarding je moderní adrenalinový sport, kdy kiteři jezdí po vodní hladině s pomocí plováku a draku poháněného větrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám