Hlavní obsah

Hasiči našli tělo šestileté holčičky i vodáka utopeného v Moravě

– Hodonín • Aktualizováno

Řeka Morava vydala ve čtvrtek těla dvou obětí nevydařené prvomájové plavby trojice vodáků. Mrtvého osmadvacetiletého muže, který doprovázel otce s šestiletou dcerou, našli dobrovolní hasiči z Radějova nedaleko ústí říčky Velička do koryta Moravy. Později bylo objeveno i tělo holčičky.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrání po ztracené trojici

Článek

„Ano, hasiči z Radějova ve čtvrtek dopoledne objevili tělo utonulého kamaráda, který spolu s otcem a jeho dcerou podnikl 1. května plavbu na lodi ze Strážnice do Rohatce. Pátrací akce v tuto chvíli dále pokračuje,“ řekla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Později potvrdila, že pátrací týmy objevily kolem čtvrté odpoledne tělo šestileté dívky. Zatím ale nenašli jejího otce.

Tělo děvčátka už rodinní příslušníci identifikovali. Hasiči ho našli asi dva kilometry od místa, kde původně objevili loďku vodáků a asi půl kilometru od místa, kde nalezli jednoho z utonulých.

Řeka Morava je stále nebezpečná

Zlepšení počasí s ukončením dešťů vedlo ke snížení hladiny Moravy, vypomohli i vodohospodáři. Povodí Moravy mimořádnou manipulací na jezu Vnorovy dokázalo snížit hladinu z ranních 210 centimetrů o více než metr a to pomohlo s pátráním.

Už před několika dny policisté informovali také své kolegy na Slovensku, v Rakousku a Maďarsku. Voda mohla odplavit tělo posledního pohřešovaného dál po toku Moravy, případně až do Dunaje.

Policie také důrazně varovala výletníky a rybáře, aby v zájmu ochrany života a zdraví nesplouvali řeku Moravu na Hodonínsku. Hrozí nebezpečí utonutí. Voda je v této části roku podle zkušených vodáků chladná a kalná, člověk v ní rychle prochladne. Břehy jsou bahnité a vylézt ze silného proudu je obtížné.

Otec s dcerou a dospělým kamarádem se na prvního máje vydali na výlet loďkou. Do cíle však nedopluli. Večer po nich začali pátrat policisté. Opuštěnou loďku našli u přírodní památky Osypané břehy nedaleko Strážnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám