Hlavní obsah

Muž na Českolipsku chytil dítě padající z okna

Právo, Jaroslav Švehla
Česká Lípa

Dítě štěstěny, přesně takové označení dokonale vystihuje tříletého chlapce, kterého při pádu z druhého patra zachránil pozorný muž. Stalo se tak v sobotu odpoledne ve Cvikově na Českolipsku.

Muž zachránil padající dítěVideo: Jaroslav Švehla, Právo

 
Článek

Malého chlapce, který lezl v druhém patře po okně, si všiml jedenatřicetiletý Otakar Březina. Přeskočil plot a snažil se vzburcovat někoho v domě. Nikdo však na křik ani bušení nereagoval.

„Řval jsem na něj, ať jde domů. Nevnímal mě, šaškoval v okně a smál se,“ popsal Březina dechberoucí scénu zhruba 10 metrů nad zemí. Po chvíli se chlapec začal spouštět z okna dolů. „Padal nohama napřed, tak jsem ho chytil. Trochu dopadl na zem, ale zbrzdil jsem ho,“ řekl zachránce, který byl událostí otřesen.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Zachránce Otakar Březina

Jak je možné, že rodiče nechali dítě bez dozoru, a kde byli v osudnou chvíli, nyní zkoumá policie. „Okolnosti, jak k případu došlo, policie stále vyšetřuje,“ uvedla mluvčí policie v Libereckém kraji Dagmar Sochorová.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Chlapec vypadl z nejvyššího okna

Přivolaní záchranáři nenašli na chlapci ani škrábnutí, přesto ho vrtulník Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje transportoval do pražské nemocnice v Motole. „Tam proběhnou další vyšetření, zda nemá vnitřní poranění. Byl to přeci jen pád z velké výšky,“ uvedl ředitel záchranné služby Stanislav Mackovík.

Zachránce se zatím poděkování od rodičů nedočkal, za duchapřítomnost a obětavost ho však odmění cvikovská radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám