Hlavní obsah

Mluvčí Holešovské výzvy se před Úřadem vlády zamkl v autě, policie rozbila okno

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Policisté zasahovali ve středu ráno před Úřadem vlády, kde na koleje najel 57letý řidič, zablokoval dopravu a odmítal vystoupit. Muž se v autě uzamkl, policisté ho dostali ven poté, co rozbili okno. Později se ukázalo, že šlo o člena Holešovské výzvy Slávka Popelku.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zablokoval dopravu před Úřadem vládyVideo: Policie ČR

 
Článek

Vedoucí organizačního výboru Holešovské výzvy Věra Řezníčková ČTK řekla, že zadrženým mužem je aktivista a mluvčí iniciativy Slávek Popelka. "Rozbili mu auto a zmlátili ho," popsala žena, která před Úřadem vlády rovněž demonstruje.

Incident se stal kolem deváté hodiny ranní a policejní hlídka byla nucena uzavřít nábřeží Eduarda Beneše před Úřadem vlády. Na autě měl řidič umístěnou vlajku.

Před Úřadem vlády zasahovala policieVideo: Novinky

„Řidič odmítal vystoupit, ve vozidle se zamkl a nereagoval na výzvy policistů. Auto postavil doprostřed silnice tak, že zablokoval veškerou dopravu,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Muži zákona proto použili donucovací prostředky, rozbili okno a muže z auta vytáhli. Následně byl převezen na služebnu.

Hádky při nedělní demonstraci na Václavském náměstíVideo: Novinky

„Nedošlo k ohrožení zabezpečení sídla vlády, ochranná služba před úřadem posílila hlídkovou činnost,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová.

Již v neděli na demonstraci proti vládě Holešovská výzva upozornila, že bude blokovat přístup ministrů do úřadu. Od začátku týdne se tam každý den sešlo několik lidí s transparenty a vlajkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám