Hlavní obsah

Žena se i s dětmi ztratila v Boubínském pralese

Právo, Pavel Orholz

Dramatické chvíle zažila v neděli večer žena z Kolínska, která vyrazila se sedmiletým a desetiletým synem z Volar do Boubínského pralesa. V okamžiku, kdy se chtěla v podvečer vrátit zpět, zjistila, že nemůže najít cestu. Měla velké štěstí, že u sebe měla mobilní telefon.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Vytočila linku hasičského záchranného sboru a uvedla, že se ztratila. Na místo ihned vyrazila jednotka dobrovolných hasičů z Horní Vltavice a z Lenory. Zároveň hasiči po sedmé hodině večer informovali policii, takže směrem k Boubínskému pralesu vyjela také hlídka z obvodního oddělení v Horní Vltavici,“ popsala Právu záchrannou akci mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová s tím, že po ženě pátrala také horská služba s vycvičenými psy. Celkem ji hledali desítky profesionálů i dobrovolníků.

„Žena v telefonu uvedla, že stojí kdesi na asfaltové cestě u potůčku, více nedokázala pátrajícím popsat. Situace byla o to dramatičtější, že byla s dětmi již několik hodin venku, začínalo se stmívat a v mrazivém počasí hrozilo, že brzy prochladnou,“ konstatovala Uhlířová.

Policisté lokalizovali mobil, ze kterého matka volala, a nakonec přineslo pátrání v Boubínském pralese úspěch.

„V deset hodin večer přišla dobrá zpráva. Jeden z mužů, který se zapojil do pátrání, nalezl matku i se syny na lesní cestě. Neměli žádná zranění ani omrzliny, přesto byli převezeni do nemocnice v Prachaticích na pozorování,“ konstatovala Uhlířová a dodala, že v těžké chvíli pomohl matce mobilní telefon a také maximální nasazení záchranných složek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám