Hlavní obsah

Policisté v Německu našli 30 ztýraných štěňat původem z ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorská policie zadržela dodávku s 30 ztýranými štěňaty, která byla podle zadržených řidičů zakoupena v České republice. Psi, kteří prý směřovali do Francie, byli převezeni do útulku v Norimberku, ale podle bavorské stanice Bayerischer Rundfunk nejspíš některá uhynou.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Německá policie dodávku zastavila o víkendu při kontrole na dálnici A6 u Pleysteinu nedaleko českých hranic. Dvaadvacet francouzských a anglických buldoků a osm špiců bylo namačkáno ve 12 boxech.

Osádka vozu nepředložila potřebné dokumenty, jako jsou očkovací průkazy a pasy pro domácí zvířata. Štěňata byla částečně oslabená, nemocná a dehydrovaná. Některá byla pokálená. Podle expertů ne všechna přežijí.

Třicetiletý Rumun a jeho 26letá francouzská přítelkyně byli obviněni z porušování zákonů na ochranu zvířat. Kromě toho neměli požadovaný technický průkaz k vozu.

Nejde o první podobný případ. Loni v květnu Němci při běžné kontrole na dálnici jihovýchodně od Norimberku zadrželi českou dodávku, ve které bylo napěchováno v klecích bez vody a potravy 15 štěňat.

Reklama

Výběr článků

Načítám