Hlavní obsah

Z nešťastné lásky si dívka prostřelila srdce

Právo, ch

Tragédií skončila zřejmě nešťastná láska 19leté dívky v malé vesničce na Strakonicku nedaleko Blatné. Ta se ve čtvrtek, jak vyplývá z policejních zdrojů, střelila legálně drženou zbraní svého otce přímo do srdce. Sebevraždu údajně spáchala poté, co naposledy telefonovala se svým bývalým přítelem.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Lidé ze sousedství stále nemohou její rozhodnutí skončit se životem pochopit. „ Byla velmi příjemná, často se smála. Pro rodinu je to hrozná tragédie,“ řekl jeden ze sousedů.

Ředitel českobudějovického Střediska pro rodinu a mezilidské vztahy, psycholog Rostislav Nesnídal, se domnívá, že v tomto případě šlo jasně o unáhlené zkratkovité jednání.

„Takový člověk neunese tíživou situaci, má pocit, že už na něj v životě nic nečeká, ale to není pravda. Vždy je dobré nepodlehnout okamžité emoci, a pokud je to možné, rozebrat celou záležitost s někým blízkým, obrazně se mu i vyplakat na rameni,“ řekl Právu zkušený psycholog.

Policie se nechce k tragické události podrobněji vyjadřovat. „Mohu jen konstatovat, že šlo opravdu o zbraň, kterou vlastnil otec dívky a měl ji v legálním držení, stejně jako několik dalších zbraní,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Zdrcenému rodiči nyní ještě hrozí, že jej policisté mohou obvinit z porušení zákona o držení zbraní a střeliva.

Reklama

Výběr článků

Načítám