Hlavní obsah

Zpěvák Blythe mě zaklekl, připustil fanoušek, který dvakrát vylezl na pódium

– Praha • Aktualizováno
Právo, Jakub Troníček, Josef Koukal

U Městského soudu v Praze pokračuje líčení se zpěvákem metalové kapely Lamb of God Randym Blythem, který je obžalován ze smrti fanouška. Vypovídal účastník koncertu, kterého Blythe shodil z pódia v první polovině pražského koncertu. Připustil, že ho zpěvák zaklekl, škrcení ale vyloučil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Americký zpěvák Randy Blythe u soudu

Článek

„Takové informace se objevily, ale já to jednoznačně odmítám,“ uvedl svědek.

Podle svých slov nechtěl kapelu nijak atakovat. „Chtěl jsem si pouze skočit z pódia. Zpěvák mě shodil na zem a chvíli mě tam držel. Pochopil jsem, že se mu moje přítomnost na pódiu nelíbí,“ poznamenal svědek.

Reakci zpěváka označil za přiměřenou. „Vzhledem k tomu, jak jsem se choval, na to měl asi právo,“ řekl fanoušek kapely s tím, že na koncertě byl opilý. Na pódium v první polovině koncertu vylezl dvakrát, potřetí už si to podle svých slov rozmyslel.

Takové kapely se vždy snaží tvářit na pódiu naštvaně a tvrdě.
Svědkyně

Také další účastníci koncertu před soudem vypověděli, že zpěvákovo chování se nevymykalo běžným standardům na metalových koncertech.

„Takové kapely se vždy snaží tvářit na pódiu naštvaně a tvrdě, nepřišlo mi, že by toto nějak vybočovalo,“ konstatovala svědkyně, která koncert sledovala ze zadních řad. Podle ní bylo evidentní, že zpěvák si fanoušky na pódiu nepřál.

Během včerejšího líčení naopak jeden z návštěvníků koncertu vypověděl, že Blythe byl po celou dobu koncertu agresivní. Ten to dnes vyloučil. „Nikoho jsem z pódia neskopnul ani nic podobného,“ prohlásil zpěvák.

Produkční o incidentu nevěděla

Před soudem vypovídali i další svědci, inkriminovaný moment, kdy měl Blythe shodit z pódia ke konci koncertu fanouška, který posléze na následky zranění zemřel, ale nikdo popsat nedokázal.

Soud také četl výpověď bývalé produkční klubu Abaton, která podle svých slov o incidentu podobně jako další zaměstnanci vůbec nevěděla. „Po koncertě jsme se dozvěděli, že někdo volal záchranku, ale vůbec jsem nevěděla proč, my jsme nic neviděli. O tom, co se stalo, jsme se dozvěděli až později od policie,“ vypověděla tato svědkyně.

Blythe na koncertě své skupiny v pražském klubu Abaton v květnu 2010 shodil z pódia fanouška, který po dvou týdnech na následky poranění hlavy zemřel. Loni v červnu Blythea zadržela policie při jeho další návštěvě Prahy. Zpěvák řekl, že o tragické nehodě prý celé dva roky nevěděl.

Z vyšetřovací vazby ho v létě vykoupili členové kapely a fanoušci po celém světě, kteří se složili na osmimiliónovou kauci. Zpěvák okamžitě odcestoval zpět do USA, pražskému městskému soudu však slíbil, že se nebude vyhýbat trestnímu stíhání a bude se dostavovat k hlavnímu líčení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám