Hlavní obsah

Muž, který v bance v Ostravě hrozil bombou, se sám udal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční přepadení pobočky Komerční banky v Ostravě-Výškovicích má na svědomí pětatřicetiletý muž, který v pátek sám přišel na policii a přiznal se k loupeži. Muž, který dosud nebyl trestaný, údajně loupil kvůli tíživé finanční situaci. Informovala o tom ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Muž se k činu doznal, kriminalistům ukázal i místa, kudy utíkal. Podezřelý sdělil, že dvě noci přemýšlel nad činem a takzvaně jej tížilo svědomí, proto dnes ráno přišel na služebnu policie a učinil doznání," podotkla Holčáková.

Doplnila, že policisté by muže zřejmě v krátké době dopadli sami, protože se jim po výzvách v médiích ozvali svědci.

Muž, který banku přepadl krátce po 16:30, tvrdil, že má bombu připravenou k odpálení. Policisté nyní zajistili nejen jeho oděv, ale také listinu použitou při přepadení banky a předmět, který měl imitovat nástražný výbušný systém. [celá zpráva]

Muž při přepadení banky způsobil škodu za více než 80 000 korun. Část peněz se kriminalistům podařilo získat zpět. Muž byl obviněn z loupeže a hrozí mu až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám