Hlavní obsah

Metanol nepřestává škodit, další těžkou otravu hlásí Benešovsko

Právo, Radek Plavecký
Benešov

Benešovská policie prošetřuje případ těžké otravy metylalkoholem. V pondělí o tom Právo informovala mluvčí policie Diana Škvorová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedná se o jednašedesátiletého muže z Benešovska, který byl v neděli ve večerních hodinách se zdravotními komplikacemi hospitalizován v benešovské nemocnici. „Lékaři u něj potvrdili intoxikaci metylalkoholem. Pacient je ve vážném zdravotním stavu,“ uvedla Škvorová.

Kriminalisté zajistili lahve alkoholu, které v nemocnici odevzdal pacientův příbuzný, a lahve s různými destiláty, které se nacházely v bydlišti poškozeného. Zajištěné lihoviny odvezli k laboratorním rozborům.

V oběhu je ještě pět tisíc litrů jedu

Benešovští policisté zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachateli pro podezření ze spáchání přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. Intenzivně pátrají po původu podezřelých lihovin.

Alkohol, který muž požíval, byl z jeho starých domácích zásob, tudíž se jedná o již dříve zakoupený alkohol. „Proto důrazně upozorňujeme občany, že nebezpečí otravy závadným alkoholem stále trvá. V oběhu mezi lidmi je nadále až pět tisíc litrů smrtelně nebezpečného alkoholu, proto se vyhýbejte nesprávně označeným lahvím alkoholu a starým zásobám v domácnostech,“ varovala Škvorová.

Podle informací policie Vysoká škola chemicko-technologická v Praze obnovila z důvodu blížících se vánočních svátků testování alkoholu na metanol.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám