Hlavní obsah

Za opakovaný sex s nezletilým dostala žena u teplického soudu podmínku

Právo, Karel Otcovský
Teplice/Osek

Podmínkou potrestal ve středu teplický okresní soud 27letou ženu z Oseku na Teplicku za pohlavní zneužití nezletilého chlapce. Soud shledal Hanu P. vinnou, že od června 2010 do srpna 2011 měla v lesíku v Sobědruhách na Teplicku nejméně jedenkrát týdně oboustranně dobrovolný pohlavní styk s tehdy třináctiletým hochem, kterého znala od dětství, a o kterém tudíž věděla, že je nezletilý. Jejich sexuální hrátky skončily těhotenstvím obžalované, která loni porodila syna.

Článek

Mladá žena se již před zahájením trestního stíhání k trestné činnosti doznala, popsala citový vztah k nezletilému včetně četnosti pohlavních styků. Před soudem uvedla, že všeho lituje.

„Byl to velký omyl. Hloupost, která se nedá vrátit. Jestli si myslíte, že jsem to dítě s ním chtěla mít, tak s ním jsem zrovna dítě mít nechtěla,“ řekla soudci Miroslavu Čapkovi a zdůraznila, že se o syna vzorně stará a uživí se sama z rodičovského příspěvku.

Iniciátorem vztahu byl podle ní chlapec. „My jsme si neřekli, že spolu budeme chodit. Vím, že to vidíte asi tak, jako že to je pedofilie, ale tak to není,“ bránila se obžalovaná.

Nezletilý pobývá od smrti své matky v dětských domovech v severních Čechách. Víkendy a prázdniny tráví u své babičky. Podle ní je obžalovaná rodinnou známou, která kluka hlídala odmalička. Má ho ráda, hodně se o něho zajímá, do dětského domova mu telefonuje. Chová se prý k němu jako jeho matka.

Začal souložit v jedenácti

Nezletilý při rozhovoru s odborným pedagogem uvedl, že od 11 let žije pohlavním životem. Tvrdil, že je na starší ženy, a zmínil se o čtyřleté známosti. K obviněné má citový vztah a po dosažení zletilosti by s ní chtěl žít.

K dítěti se ale prý zatím nemá. „Ještě jsem nepodala žalobu na určení otcovství. V rodném listě nemá napsaného otce,“ řekla Hana P. s přesvědčením, že otcem je právě její mladý milenec.

Ten však prý ale poslouchá babičku. „Když byl u ní na prázdninách, tak o syna neměl zájem. Řekl mi, že když budu žádat o alimenty, tak řekne, že jsem ho znásilnila,“ posteskla si.

Soudce Čapek vyměřil obžalované roční trest odnětí svobody podmíněně odložený na zkušební dobu dvou let. Rozsudek je pravomocný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám