Hlavní obsah

Soud řeší rvačku rybářů, po které jeden z mužů utonul

Právo, ape
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Případ utonulého 38letého muže začal v pondělí řešit jako vraždu Krajský soud v Ústí nad Labem. Z trestného činu je obžalován 57letý Josef Raab. Ten měl muže napadnout a utopit v Labi u Hrobců na Litoměřicku po předchozí hádce kvůli odcizené loďce.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Josef Raab před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Raab u soudu strkanici s mužem přiznal, že by spáchal vraždu, ale vehementně odmítal. Spor vznikl v noci 6. května u bufetu u břehu řeky. Rybáři Raabovi se ztratila loďka, kterou měl u břehu. Podle obžaloby muže napadl a po strkanici oba upadli do vody.

Poté měl Raab ponořovat hlavu poškozeného opakovaně pod vodu se slovy, že pokud mu nevrátí loďku, tak ho utopí. Měl ho několikrát udeřit i pěstí do obličeje. Nakonec měl nechat bezvládné tělo unášet proudem.

Raab u soudu potyčku ve vodě přiznal, žalobu ale označil za snůšku lží. Podle něj muže ani neuhodil. Prý ho měl mlátit pravou rukou a přitom je levák. Muž byl prý značně opilý a sotva se držel na nohou. Podle Raaba po potyčce plaval podél břehu.

Žaloba se opírá o svědky, kteří dříve vypověděli, že na Raaba naléhali, aby v útoku přestal. Pak se ale prý vrátil a pokračoval v topení a tělo nechal odplout. Soud má výslechy svědků a dokazováním pokračovat i v dalších dnech. Raabovi hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám