Hlavní obsah

Tvrdá šikana školačky z Tachovska zůstane bez trestu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Posměšky, nadávky a nakonec i pár facek. Tomu musela loni v listopadu čelit od své starší spolužačky 12letá dívka ze Základní školy v Plané na Tachovsku. Vše se navíc odehrávalo před zraky ostatních dětí, z nichž některé si brutální scénu natáčely a video pak umístily na internet.

Článek

Policisté později útočnici obvinili z trestného činu ublížení na zdraví. Tu ale trest nejspíš mine, po téměř roce vyšetřování žalobkyně její trestní stíhání podmíněně zastavila.

Agresivní školačka podle spisu svoji oběť nejprve zahrnula sprškou vulgárních slov, pak ji za hecování a smíchu přihlížejících dětí začala fackovat, dokud nezůstala ležet na zemi. Z prožité hrůzy se poškozená dívka psychicky zhroutila a musela navštěvovat odborného lékaře.

„Obviněná se ke všemu doznala, zákonné podmínky pro zastavení stíhání dále splňuje i trestní sazba u právní kvalifikace tohoto jednání, která je do jednoho roku. Podstatné také je, že se její rodiče zavázali k úhradě nákladů na léčbu poškozené,“ vysvětlila důvody svého kroku tachovská státní zástupkyně Hana Stehlíková.

Podle ní ale věc zatím není pravomocně skončená. „Ještě běží lhůta pro podání stížnosti,“ dodala Stehlíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám