Hlavní obsah

Zastal se bezdomovců při zásahu strážníků, teď mu hrozí čtyři roky

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie obvinila již druhého člověka z útoku na úřední osobu v souvislosti se zásahem strážníků na pražském Andělu. Již o víkendu policisté obvinili 34letou ženu, která strážníky napadla berlí. Druhým obviněným je muž, který se jí zastal, když se mu zdál zásah neadekvátní.

Zásah městské policie v Praze na AnděluVideo: TV Nova, .

 
Článek

„Policie ve středu obvinila devětapadesátiletého muže z útoku na úřední osobu. Kriminalisté ale případ i nadále vyšetřují,“ informovala Novinky policejní mluvčí Eva Kropáčová. Muži hrozí až čtyři roky vězení.

Incident se stal v sobotu, kdy strážníci řešili přestupek na jedné z tramvajových zastávek na Andělu, kde muž se ženou bez domova popíjeli krabicové víno. Strážníci po vyzvání k předložení dokladů chtěli dvojici uložit pokutu, protože pití alkoholu je na zastávkách MHD zakázáno. Muž však odmítl se strážníky spolupracovat a předložit doklad totožnosti.

Hlídka se proto rozhodla o předvedení muže na služebnu policie, kde měla být jeho totožnost ověřena. Během použití donucovacích prostředků se do celé události vmísila jeho 34letá kamarádka, která jednoho ze strážníků napadla.

Incident vyšetřuje inspekce městské policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám