Hlavní obsah

Desítky fotbalových chuligánů při rvačce v Praze srovnalo do latě sedm policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po pondělní rvačce radikálních příznivců fotbalového Baníku Ostrava a Sparty Praha skončilo 65 výtržníků v poutech. Reportáž Novinek přímo z místa činu v pražských Strašnicích ukazuje, jak sedmička policejních specialistů zpacifikovala mnohonásobnou přesilu takzvaných rowdies.

Desítky fotbalových chuligánů při rvačce v Praze srovnalo do latě sedm policistůVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

K bitce došlo nedlouho před večerním zápasem mezi pražskými ulicemi Slapská, Žermanická a v Olšinách. Oba tábory se do sebe pustily před přilehlou restaurací, kde část baníkovců vysedávala. Podle majitele restaurace jich uvnitř sedělo zhruba 50 až 60. Jako na povel pak všichni vyběhli ven.

Po zahájení bitky dorazila na místo jako první sedmička policistů. Členové protiextremistického oddělení si poradili s mnohonásobnou přesilou a zpacifikovali asi čtyři desítky mužů. Jednalo se o tytéž, které po příjezdu vlaku z Ostravy kontrolovali policisté na pražském hlavním nádraží.

Mezi bitkaři i nezletilí

Někteří z rváčů se před policií skryli právě v přilehlé restauraci, jejíž majitel jim pak ve strachu před zdemolováním zařízení otevřel zadní vchod. Tam ale velkou část pochytali policisté z místního oddělení Zahradní Město a speciální zásahová jednotka, takzvaní těžkooděnci.

„Na včerejší bezpečnostní opatření bylo nasazeno více jak 300 policistů pořádkové, dopravní, kriminální služby a policie od časných ranních hodin monitorovala pohyb fanoušků na území hlavního města Prahy,“ sdělila v úterý k případu policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle ní bylo při zásahu zadrženo 65 osob, z toho 19 si jich vyslechlo obvinění z výtržnictví. Za to jim hrozí až tři roky vězení. Jak dokládají videozáběry Novinek, rvačky se zúčastnili i nezletilí. Pro ně si na policejní služebnu museli dojet rodiče.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám