Hlavní obsah

Na dvorku našel exotickou korálovku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi metr dlouhého hada, co rozhodně nepřipomínal žádný druh, který je možné v našich končinách pozorovat, „potkal“ v sobotu na svém dvorku jeden z obyvatel rodinného domu v Mistřicích u Uherského Hradiště na Zlínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči hada odchytili a poté předali chovateli exotických plazů.

Článek

„Po prvotním překvapení pak hada sám odchytil do dřevěné bedny. Plaz se ale nemínil tak jednoduše vzdát a z bedny utekl. V 18.15 hodin proto bylo o výskytu hada informováno naše operační středisko,“ sdělil Právu v neděli mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

„Po příjezdu na místo a několika minutách hledání se podle něj hasičům podařilo hada objevit a znovu odchytit,“ uvedl mluvčí s tím, že na místo zásahu byl také přivolán chovatel exotických plazů, který se hada ujal.

Podle jeho informací se jednalo o korálovku, která není pro člověka nijak nebezpečná. Následně bylo také zjištěno, že v sousedství domu, kde byl plaz spatřen, žije chovatel, kterému tato korálovka asi před dvěma měsíci utekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám