Hlavní obsah

První otrava metanolem se objevila i v Praze

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Muž, který přišel v pátek půl hodiny před polednem do pražské Nemocnice Na Františku s pouhými bolestmi břicha, byl po pár hodinách uveden do uměléhoé spánku s podezřením na otravu metylalkoholem. Muž je v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Třicetiletý muž si lékařům stěžoval na rozostřené vidění a bolesti břicha. Vyšetření u něj po necelých dvou hodinách potvrdilo otravu metylalkoholem a byl proto okamžitě převezen do nemocnice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze 2.

Ředitelka nemocnice Dana Jurásková ČTK řekla, že stav pacienta je velmi dramatický. Podle ní už dostal speciální lék, který Česku nyní pro tyto případy věnovalo Norsko.  Mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice Petra Pekařová dodala, že chvíli nebylo jasné, zda na oddělení neleží dva pacienti s touto nemilosrdnou diagnózou.

Foto: David Ryneš, Novinky

Místa otrav metylalkoholem

„Pár hodin před přijetím třicetiletého muže, jsme měli ještě jedno podezření na otravu metylalkoholem u jiného pacienta. To se naštěstí nepotvrdilo. U muže, u kterého k otravě bohužel došlo, si v tuto chvíli netroufne nikdo spekulovat, jakou má šanci. Je opravdu ve velmi kritickém stavu,“ řekla Právu Pekařová.

„Pražští policisté se teď snaží co nejrychleji zjistit maximum informací k tomuto případu a zejména to, kde, kdy a jakou lihovinu muž požil,“ komentovala první případ otravy metylalkoholem v metropoli mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám